Druk bezocht lijsttrekkersdebat in de Schouwburg Amstelveen
Nieuws -> PolitiekBron: Amstelveenweb / Gemeente Amstelveen
18-03-2014
Het grote verkiezingsdebat van de Amstelveense lijsttrekkers vond plaats op maandag 17 maart 2014 in de Schouwburg Amstelveen. In Amstelveen doen negen politieke partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en alle negen lijsttrekkers deden mee aan het soms heftige debat, dat werd geleid door tv-presentator Jaap Jongbloed.
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)
Gastheer Bert Kuizenga, hoofdredacteur van RTV-Amstelveen maakt de lijsttrekkers en de debatleider bekend
en dan kan het debat beginnen
Hoewel Jaap Jongbloed vroeger tijdens zijn studiejaren in Uilenstede heeft gewoond, niet echt in Amstelveen, heeft hij zich toch goed verdiept in de lokale politiek. Hij bezocht al eerder het lijsttrekkersdebat in het Amstelveen College en kende de politieke programma’s van de partijen goed. Dat scheelde een slok op de borrel, want de eerdere debatten faalden eigenlijk door de onwetendheid van de debatleiders. Dat was te merken omdat ze geen goede, of vragen met diepgang konden stellen. Jongbloed was dus een goed leider in deze.
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)
Maaike Veeningen van D66
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)
Axel Boomgaars van GroenLinks
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)
Ongeveer 300 Amstelveners bezochten het lijsttrekkersdebat in de Schouwburg Amstelveen
Er werden videoclips afgespeeld in de volledig gevulde zaal in de schouwburg en in de video’s werden Amstelveners gevraagd over verschillende thema’s, zoals veiligheid, het woonbeleid, culturele subsidies, het parkeerbeleid, de zorg en over het Stadshart.
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)
Jeroen Brandes van PvdA
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)
Jan-Willem Groot van CDA
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)
Jacqueline Koops van ChristenUnie
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)
Joep van Erp van SP
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)
Peter Bot van Burgerbelangen Amstelveen
Na elk thema werd het onderwerp in de ring gegooid en omdat de routinier Jongbloed zo vlot handelde, duurde het debat ongeveer een uur lang. Het publiek bemoeide zich vaak met uitingen van ongenoegen, klappen, fluiten, boe-roepen, dus zoals dat het ook hoort in een echt debat. Onze redactie heeft een sterk verkorte versie, een ½ uur,van het ruim 60 minuten durende debat op video weergegeven. Dus dat valt weer mee. De kijkers kunnen u hopelijk door de verhalen van de lijsttrekkers over de streep trekken, om een beslissing te kunnen nemen, een partij te kiezen en te gaan stemmen op
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)
Cor Spinhoven van Ouderen Combinatie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)
Herbert Raat van VVD
Stemlocatie app
De gemeente Amstelveen heeft een app gemaakt, waarmee u snel en makkelijk kunt zien, waar alle stemlocaties zijn en welke het dichtst bij u is. Of u thuis bent, of aan het winkelen, via de kaart ziet u snel waar u uw stem kunt uitbrengen. U kunt de app gratis downloaden in Google Play voor Android toestellen. Voor overige systemen (iPhone, Windows, Blackberry) is via www.amstelveen.nl/stembureaus de applicatie zichtbaar. Indien gewenst is deze toe te voegen op uw telefoon. Via onderstaande QR code kan men ook de app vinden.
In Amstelveen kan op 38 verschillende locaties gestemd worden. Stemgerechtigden kunnen zelf bepalen op welk stembureau zij hun stem uitbrengen. De stembureaus zijn open van half 8 ’s morgens tot 9 uur ’s avonds. Vergeet niet uw stempas en een identiteitsbewijs mee te brengen als u gaat stemmen. Meer informatie over de verkiezingen kunt u vinden op www.amstelveen.nl/verkiezingen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2014)
De QR-code met de link naar de stemlocaties in Amstelveen. QR betekent Quick Response
Stemmen met volmacht
Wie zelf niet kan stemmen - bijvoorbeeld door werk, ziekte of vakantie - dan kan hij/zij een andere Amstelveense kiezer machtigen dit voor hem, of haar te doen. U gebruikt het gedeelte van de stempas (achterzijde) dat hiervoor is bestemd. U en uw gemachtigde moeten beiden tekenen. De stempas verandert daarmee in een volmachtbewijs. Bij het stemmen moet u als gemachtigde (een kopie van) uw geldige identiteitsbewijs tonen. In het stemlokaal geeft u de stempas aan de voorzitter van het stembureau. U ontvangt na legitimatie een stembiljet, dat u in het stemhokje met een rood potlood kunt invullen. Een stem is pas geldig als slechts één vakje is roodgekleurd.